Sötét

700 Frank svájci bírság

st22lacika
Feliratkozás
Megtekintés 102 077
97% 2 741 56

Kollégámat Svájcban megbüntették, többek között az árurögzítés miatt. Ebben a videóban a hibákat mutatom meg, és azt, hogy a svájci rendőr hogyan kötötte le a sofőrrel közösen az árut.
✉️E-mail
st22-lacika@freemail.hu
🛒Webshop
www.tobbmintkamionos.hu/
🚛Weboldal
www.st22-lacika.hu/hu
💰Támogatás Patreon/Paypal
www.patreon.com/st22
paypal.me/st22lacika
🔥Facebook
facebook.com/st22lacika/
📷Instagram
instagram.com/st22lacika/
🎼Outro zene
www.youtube.com/watch?v=3jaSL...

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2019.ápr.12.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 245
Alex Apafej
Alex Apafej 18 órája
Üdv St22Lacika! Integettem egy Astrabòl B12 n Húsvét Hétfőn... épp kielőztèl a Zafiràval! :-) 3-at dudáltam is! :-)
Greg TheHun
Greg TheHun 20 órája
Miért kell a multinal 3-4 órát állni? Erre is lehetne egy szabályzás ( ez belföld)
Nándor Szántó
Sajnos lehet látni még utánfutón sem megfelelően le rögzített árukat közúton. Autósoknak is nagyom hasznosak ezek a videók.
László Barna
Te egy igen bunkó sofőr vagy!!!
Ivanov, Marcell
Nem azért, hogy kötekedjek, de hogy van az, hogy a svájci rendőr tudja, hogy kell az árut rögzíteni, a magyar kamionsofőr, akinek meg ez a szakmája nem tudja? Nekem elég kellemetlen lenne, ha vki elmagyarázná nekem hogyan is kellene dolgoznom...
Ivanov, Marcell
+Csaba Csoknyai Ez szomorú.
Csaba Csoknyai
Otthon szereztem a jogsimat és a GKI képzést (hahaha) is otthon csináltam. Egyik oktatás keretében sem kaptam felvilágosítást rakományrögzítésről. A GKI kétszer félóra volt, majd a végén egy délelőttöt ültünk egy teremben oktató nélkül. Délbe bejött valaki és mondta, hogy mindenki megkapja a kártyáját. Ez a magyar képzés volt. Azóta kiköltöztem Svájcba és itt is meg kellett újítanom a CZV-t (GKI). Öt Kurs-t kell öt év alatt meglátogatni. A témát mindenki maga választhatja meg. Célszerű olyat választani aminek hasznát tudjuk venni vagy szeretnénk frissíteni a tudásunkat. A Kurs egésznapos, nincs késés vagy korában távozás. Viszont vizsga sincs a nap végén. Egy ilyen oktatáson a mellettem ülő férfi speciel pont egy rendőr volt...
Liptai Erno
Liptai Erno 5 napja
Ausztráliában vasat csak lánccal szabad rögzíteni.
drjoci
drjoci 6 napja
A faszopó rendőr minden hol faszopó... költse gyógyszerre az összes.
Csaba Molnár
Csaba Molnár 7 napja
Hajrá LOKI!!!!
Róbert Kocsis
Szerintem mielőtt felnyomod ezeket a videókat,lehet neked se ártott volna előtte egy 20 évet vezetni! Több pontatlanság van a videóban.. ( mit általában).
Csaba Csoknyai
Érdeklődve várjuk a hibalistát.
Németh Ferenc
Németh Ferenc 10 napja
Az olasz valóban lesz@rja. Viszont komolyabb, nagyobb cégeknél megmutatják, hogy kell lekötni. Vagy, ha kérdezel, segítenek. Pl. Linz, Vasgyár. Ki sem enged rendes körözés nélkül. Persze minden rakodás más, lemezek, betonvasak, vagy egyetlen nagy tekercs. Mind másképp kell kötni.
Pixel master
Pixel master 10 napja
nem vagyok kamionos, de nagyon szeretem ezt a csatornát :)
gyula hermann
gyula hermann 10 napja
Grisa Ezért nem ülök kamionra
Zsiraf Ablak
Zsiraf Ablak 10 napja
30 eve vagyok itt a zsidrakoknal izraelben soffor ....itt a rendorok nem ertenek semmihez...es nem is erdekli oket ki mit hogyan kotoz..ha kotoz.....70%ban acelkontenert hasznalunk vasaknal...a vasgyar odahegeszti nem hegeszti leszarom
hunzolee
hunzolee 10 napja
Sajnos nem csak a soforokner de a rakodokat is el lehetne kuldeni oktatasra. Nemeiket egyaltalan nem erdekli hogy hogy csak fent legyen az aru.
andrás vas
andrás vas 10 napja
Engem a svájci 900frankra büntetett mert a tachografban nem látszodott az illesztés..annyiban rendes volt,hogy a helyzetjelzőkért csak szolt,nem büntetett...azt mondta svájcban járok kapcsoljam le őket!😂
Krisztiàn Kolozsvàri
Kapják be a Svájci rendőrök!Büntesse meg, de ne ennyire!
Csaba Csoknyai
Akkor mennyire, 50 frankra? 700 frank sok? Sok. Fájt a sofőrnek? Fájt. Legközelebb leköti rendesen? Le. Eléri a célját a hatóság? El.
Dirty Rat
Dirty Rat 11 napja
Hajrá Loki!!
Ferenc Kalanxos
Ferenc Kalanxos 11 napja
Mindig a sofor viszi a balhet.Sajnos.
C Szabo
C Szabo 11 napja
A németeknek ha nem felel meg a rakományod rögzítése, akkor át is rakatják komplett az egészet, s az akár több ezer euróba is kerülhet! A svájciak csak okoskodtak, kaszálni akartak, én látok nap mint nap svájci rendszámú kamionokat közlekedni, hát mit mondjak...szarnak mindenre..ők otthon vannak, őket nem cseszegetik!
Péter Juhász
Péter Juhász 11 napja
Most akadtam rá a csatornádra, fel is íratkoztam rögtön, mert ez a video is nagyon hasznos. Nem kamionozok, de utánfutót, trélert stb. húzok elég gyakran, és számomra is nagyon hasznos amit mondasz a rakományrögzítésről.Köszi!
Ferenc Zrínyi
Ferenc Zrínyi 11 napja
Színvonalas videókat készítesz! Gratulálok!
Papp Zoltan
Papp Zoltan 11 napja
Sziasztok! Nem tudja valaki hány éves kortól lehet gyereket vinni kamionnal nemzetköziben?
morcosboci
morcosboci 11 napja
Ausztráliában van egy olyan törvény, hogy "Chain of responsibility" magyarul felelősségi lánc. Ez azt jelenti hogy mindenki felelős aki érintett a szállítmány kezelésében, még akár a megrendelő is ha lehetetlen követelést támaszt!
László Kovács
+st22lacika Errol mindig az az eseted, jut az eszembe amikor az az atvevo /Nemetorszagban talan/ neked kezdett el hisztizni, hogy miert nem emelohatfalas potot vittel.
st22lacika
st22lacika 11 napja
morcosboci így korrekt;)
Ferenc Kern
Ferenc Kern 11 napja
Ha jól emlékszem arra az idöre amikor tanultam a szakmámat ("Speditionskaufmann" németórszágban) azt tanultam, hogy a feladónak kell biztosítani a forgalombiztos raokdas (beförderungssichere Verladung) és a rendörség/BAG bünteti a feldadót is.
Ferenc Kern
Ferenc Kern 11 napja
Csak említeni akartam, mert mondtad hogy a feladót is kéne büntetni. :-) Valószínűleg ezért ilyen jó a rakodás biztosítás németben.
st22lacika
st22lacika 11 napja
Ferenc Kern igen nèmetben így van nincs is gond
markpapp91 Papp Mark
“A rendőr sem lehet tökéletes! Még a svájci sem!” 😄😄😄
László Gondos
László Gondos 11 napja
Növényolaj préseket hordtam Magyarországról főleg Németországba. Sehogy nem lehetett kötni, csak a gép alján, mert fenn 0.5mm vastag borító lemez volt, amit lekötni dőreség (vékony mint a papír), a következő hely meg a hajtó tengelyek lettek volna, de ha azon keresztül kötsz elhajolnak, így a gép használhatatlan lesz. Kétszer büntettek egyszer 120 majd 150 Euróra. A főnököm megmondta, hogy kifizetteti a feladóval, vagy nem szállít nekik többé. Érdekes módon a következő szállításnál a gépágy 4 helyen meg volt fúrva, és 16-os menettel illeszkedő szemcsavarok voltak bennük amit tökéletesen lehetett kötni..............
TheArtimov
TheArtimov 11 napja
Off, de tudtok segíteni, hogy mondjam angolul és németül a sofőrnek hogy: kerék rögzítő ék? Mert nálunk mindig könyörögni kell, aztán a Google szerint elmondom de nem ertik, aztán a telón mutatom a képet.
TheArtimov
TheArtimov 11 napja
+st22lacika kösz az infót, angolul truck wheel choke -nak mondtam eddig, de mindig fotó lett a vége. Amúgy igen, már a telefonomról mutatom a képet mert a rámpa előtti táblát nem veszik észre a kollégák. Üdv az Engmayertől 😃😃😃
st22lacika
st22lacika 11 napja
TheArtimov unterlegkeil németül de hidd el sokan nem értik mutass neki fotót róla azt èrti;)
Csaba Horvath
Csaba Horvath 11 napja
Mindenki csodálkozik miért hagy el minket kína amerika és az oroszok is hát pont ezekért persze kell a szabályozás ,de mikor egy törvényt 30 féle képpen értelmeznek minden határnál addig nem beszélünk egységes európáról ezeket uniós szinten már rég le kellett volna szabályozni spanifer szinten eggyértelműen nem uniós eus országokkal is és minden európai határnál alkalmazni. Helyette marad a migránskérdés pedig az nem az eu feledata.
László Kovács
Horváth Csaba. Egyszer valaki azt mondta, hogy az EU-t az országok közötti kölcsönös bizalmatlanság tartja össze.
Csaba Csoknyai
Le van szabályozva. GKI, CZV, C95 és még kitudja hány néven fut ugyanaz a képzés. Svájc is ezt az oktatást alkalmazza.
Diána Tarlós
Diána Tarlós 11 napja
Svájc nagyon rendkövető ország. Mindenkinek meg van a kis kockája amiben él és abból nem tud kilépni. A svájci rendőr a rendőrkockában él, végletekig betartja a szabályokat..persze vannak közöttük emberséges és kedvesek és vannak, akik a saját szerepüket nagyon komolyan véve szivatnak. Valóban büntetnek ( a személyautóban is) a GPS- ért, azért is ha koszos a szélvédő, ha 10 cm- re kilógsz a parkolósávból. Ők viszont úgy gondolják, hogy ismerned kell a szabályokat...és nem értik, hogy miért nem tudják az emberek betartani.
Csaba Csoknyai
+drjoci innen nézve már teljesen érthető, hogy miért nem megy nekünk a rakományrögzítés és úgy általában a szabályok betartása. Egyébként a "mindig minden a másik hibája" hozzáállás is igazi hungarikum.
drjoci
drjoci 2 napja
Azt nagyon könnyen elfelejtitek, hogy ott nem volt 50 év kommunizmus. A 2 darab világháborúból hatalmas haszonra tettek szert és egyszer se lettek földig bombázva. Ilyen múlttal könnyű játszani a nagy fiút. Mo. 36.? Mind azok ellenére, hogy a törökhódoltság óta esélyünk nem volt talpra állni ? Az nem semmi.
Csaba Csoknyai
+drjoci ostobák? Hát sok jelző eszembe jut a svájciakkal kapcsolatban 5 év itt tartózkodás után, de az hogy ostobák lennének, na az pont nem.
01Hmmmm
01Hmmmm 3 napja
+drjoci : Ja ja, jól mutatja mennyire ostobák és nulla a problémamegoldó képességük, hogy a 2018-as Best Countries jelentésben immár zsinórban másodszor választották Svájcot a "világ legjobb országának"! Második Kanada, harmadik Németország, Magyarország a 38. Svájc azért végezhetett ismét az élen, mert alacsony munkanélküliségi rátája, képzett munkaereje és stabil, prosperáló gazdasága van. Első helyen áll, ha új üzlet beindításáról van szó, jó az állampolgárok közötti összefogás szintjén, és az életszínvonal is magas.
drjoci
drjoci 6 napja
Azért ilyenek, mert ostobák... semmi probléma megoldó képesség semmi józan paraszti ész...
Alex mg
Alex mg 11 napja
Szia lacika hát azt hittem olaszoknál komolyabb spanizás!
Tibor Toth
Tibor Toth 12 napja
szerintem legjob kamionos videos vagy
Zoltán M. Tóth
Én úgy módosítanám a szabályt,hogy ilyen árukat csak erre a célra kifejlesztett speciális pótkocsin engedném szállítani, és a sofört nem is nagyon engedném közel a pótkocsihoz
Alex
Alex 12 napja
Illetve élő állatokat hogy kell lekötözni Svájcban?
Bela Gabanyi
Bela Gabanyi 11 napja
Csak arra való teherautoval szabad szállitani!
Gergő Abai
Gergő Abai 12 napja
Laci! Nagyon KÖSZÖNÖM az ilyen jellegű videóidat! Kérlek, rakj fel sok ilyen tanitó jellegű videót. Tanuló sofőr vagyok, nagyon nagyon hasznos az ilyen tartalom. Kitűnően magyarázod hogy mi a bibi és az is szuper hogy megmutatod mi a helyes járható út. Nagyon nagyra értékelem a munkádat és látszik a videóidban a befektetett idő/energia. Minden tiszteletem a tiéd!! Profi sofőr vagy aki, követendő példát mutat és kívánom hogy ettől csak jobb legyél! Remélem egyszer a jovőben találkozunk, üdv Debrecenből! Minden sorstársam nevében még 1x KÖSZÖNJÜK a színvanalas munkád, sokat tanultam tőled és nagyon várom a további tartalmat tőled! A nyáron nem tervezel valamilyen alkalmat amikor személyesen is tudunk veled találkozni? Jó lenne egy szabadtéri program ahol személyesen is megismerhetnénk téged!! Maradj ilyen pozitív, és sok sikert kívánok!
István Papp
István Papp 12 napja
Vigyázz Lacika mert a rendör, ott is rendőr,( jellemtelen) főleg ha psziopata! Gyűjti a pirospontot!! Van némi alapja is néha mint a gyorshajtásnak! De a pénz az nagy úr ott is, és mindenütt!! Szál anyag alá , fa léc!! Vagy kemény gumi szalag! A két végére deszka azt kifesziteni, spaniferrel,. A hátsóra értem.
Adam Fra
Adam Fra 12 napja
A nemet is szol a zászlóért a szelvedon..
drjoci
drjoci 6 napja
Szúrta a szemét, hogy nem szíriai vagy ISIS-es ... fogadjunk..
Tamás Thén
Tamás Thén 12 napja
Közel 4 évet dolgoztam egy olyan fuvarozó cégnél, ahol heti szinten jártunk oda-vissza angolba, németbe, svájcba, osztrákba és az esetek többségében vasaztunk. Soha, egyik nációjú rendőr nem nem büntetett meg rossz árurögzítésért, vagy vegzált volna ezért. Volt nekünk egy P&O - Tata Steel kártyánk, ami bizonyosságot adott arról a felrakó cégnél, hogy mi értünk a vasrakodáshoz és lekötözéshez. Minden kamionban ki volt nyomtatva egy több oldalas ismertető anyag, ahol ábrákon be volt mutatva, milyen súlyú, formájú vasakat hogyan kell elhelyeztetni, és azokat milyen kötési módszerekkel kell lespaniferezni. Nem tudom, hogy ez az ismertető anyag fent van-e az interneten pdf formában, lehet, hogy igen. Igaz, nekünk vályús/bölcsős pótkocsijaink voltak a cégnél, így leginkább tekercseket, hengereket vittünk, de volt, mikor a tekercs nem a palástján volt rakodva, hanem az alapján. Volt, mikor hosszú vascsöveket, zártszelvényeket, idomokat, lapokat vittünk. Az angol felrakó cégek mindig odafigyeltek, hogy milyen biztonsági feltételek szerint pakolják fel a vasakat és hogy én azt hogyan kötöm le.
Tamás Thén
Tamás Thén 6 napja
+drjoci no igen, az angol még az anyukáját is három kotonnal izéli meg, mert első a biztonság és a védelem.
drjoci
drjoci 6 napja
Nem olaszból hoztad tudták, hogy rendben lesz. Ezért nem basztattak. Gondolom több ismeret is volt a bírtokotokban, mint a srácnak (pl. A könyv)
Gábor Mátyási
Lehet ezt vki jobban tudja, de ott van a CMR fenntartások jegyzéke. Abba be lehet jegyezni, ha vmi nem kóser az áruval, a rögzítéssel, stb. Elvileg ez "felmenti" a sofőrt (vagy nem) és a felrakót terheli a felelősség. Így lehet?
Well-OFShadow
Well-OFShadow 12 napja
nem ojan rég láttam hogy egy kamion oldalád rendesen látszott hogy nekivan nyomodba a ponyvának az a nagy dob amire a kábelt rátekerik de ien féloldalason
Márton Tóth
Márton Tóth 12 napja
Köszi Lacika a videót!!! És azt a spaniferes videót várjuk már nagyon sok segítség lehet valakinek!! 👍
István Bíró
István Bíró 12 napja
És mi van az útdíj fizető boxokal azok nem takarják ki a szélvédőt?na meg a rendszám matrica? Lassan csak a rakomány rögzítő eszközökre kell 1 tónál számolni ha meg akarunk felelni minden hatóságnak vicc az egész.Igazad van Laci büntesék a felrakót is ha nem hagya hogy lekösd a rakományt
Lazlow
Lazlow 12 napja
Na ezért nem kamionozok. :D
Tamàs Kékesi
Tamàs Kékesi 12 napja
👍👍👍
Roli Minimalize
Roli Minimalize 12 napja
Én Svájcba hamar sittre kerülnék sok évre......elverném a rendőr bácsit ha elkap a hév😂
Csaba Csoknyai
+Bela Gabanyi :)))
Bela Gabanyi
Bela Gabanyi 11 napja
Sok szerencsét, úgy hallotam nem szoktak védekezni és hagyják, magukat
Containership18
Containership18 12 napja
A svájci rendőr már csak a rosszul felrakott árut tudta valahogy rögzíteni. Valószínű a sofőrnek még élvédője sem volt elegendő.
lamas kitfi
lamas kitfi 12 napja
dehogy nincs fityegőd. :D a függönyöd amikor elfelejjted megkötni :P
lamas kitfi
lamas kitfi 12 napja
+st22lacika tudom, csak eszembe jutott az a videód, amikor mesélted, hogy nem volt és hogy jártál, arra a videóra akadtam kilyukadni :)
st22lacika
st22lacika 12 napja
lamas kitfi az mindig megvan kötve
Balázs Biró
Balázs Biró 12 napja
Nekem azt mondták hogy az a fajta végzáró 8:31-nél nem jó ilyen nehéz rakománynál max az amelyiket a lyukacsos acél oldallécbe lehet berakni.
Gyoszor
Gyoszor 12 napja
Ezt a magyar úrvezető utánfutós 'társaim' is nézik remélem. :)
Imre Nagy
Imre Nagy 12 napja
Svájc extrém őrületei. Rendőr megállított, hogy ő úgy saccolja hogy a követési távolságom nem volt megfelelő a másik kamion mögött.. Az ő saccolása minimum 1000 Frank bírságot és 1 hónap jogosítványbevonást jelemnt nekem. és ez a minimum büntetés. Vannak hülyeségeik, és kantononként másra vannak rá állva..
Gold Coba
Gold Coba 12 napja
Szólni kellett volna az olasz darusnak, hogy hézag nélkül, passzentosan rakja az árut, ezt simán megcsinálja. Elöre- hátulra O kötés, ezáltal már egységrakomány, utána simán mehet a leszorító kötés, minden stafni alá-fölé gumi, ebbe nem köthet bele. Előtte befűzöd a spanikat U alakban az üres póton, nem kell semmit csinálni rakodás közben.
Tamàs Kékesi
drjoci Igaz!
drjoci
drjoci 6 napja
+Tamàs Kékesi 30 évvel ezelőtt meg senki se beszélt angolul még is megértették magukat és eltaláltak a címre is GPS nélkül.
Tamàs Kékesi
Tamàs Kékesi 12 napja
Gold Coba Szia,jó gondolat,de...az olasz leginkább olaszul beszél csak,főleg a targoncás,darus...,másik dolog,ahogy fentebb is írják,konkrétan leszarják csak rakodjunk meg és menj Isten hírével
VN
VN 12 napja
Szia Lacika! Csak kérdésként kérdezem,nem kekeckedésként. Ahogy említetted pl. hogy olaszban nem enged fel a platóra sem,és nem partner a rakodásban. Akkor ebben az esetben ha ráírod a CMR-re ,hogy a platóra nem enged fel,és az árút magát nem láttad,akkor ha ezt bemutatod a rendőrnek,abban az esetben nem az olasz felrakóra hárítódik a felelőség ? Az ok pl ugyanúgy megbüntet a rendőr,de utólag mivel ez rögzítve van a CMR-en nem lehet az olasz céggel vitába szállni ezt ő fizesse ki utólag akkor ? Nem pont ennél az esetnél értem,mivel ezt a kolléga rögzítette így
drjoci
drjoci 6 napja
Nagyon egyszerű. Nem mehetsz egy métert se anélkül, hogy ellenőrizted volna a rakományt. Ennyi.
Tamás Denem
Tamás Denem 11 napja
A sofőr mindig felel a rögzítésért.
Alex
Alex 12 napja
700 euro volt de gumi nélkül
György Simon
György Simon 12 napja
Szia.Én nem vagyok fuvarozó.1:biztosítsd jobrol balról a rakomány elmozdulás ellen.2:hurkold át a rakományt azon a részen ami merőlegesen nem biztosít úgy hogy a fülke felé nem enged.De ha csinálsz egy kötöző papírt ami nemzetközi a kutya sem szól hozzád ha bemutatod a hatóságnak.
Attila Porzsolt
Attila Porzsolt 12 napja
Ezért nem megyek el kamion ⛟ sofőrnek mindenért csak büntetés 😏😏😏
st22lacika
st22lacika 12 napja
Attila Porzsolt azért ez nem igaz csak figyelni kell és tanulni más hibájából de tény beeshet 1-2 bunti de a fizetés is magas így belefér nekem èves szinten max 100 ezer a bunti ami a megtett km és munka mennyiség melle ez semmi
M. András
M. András 12 napja
Van egy osztrák kollégám, aki magánban a minimarkolójával szokott munkákat vállalni. Egyszer azt szállította a tréler utánfutóján, spaniferrel rögzítve. Megállította a rendőr, megpengette a hevedert, és azt mondta, büntet, mert túl feszes, egy esetleges erős fékezéskor elszakadhat... Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs...
drjoci
drjoci 6 napja
Anyjába el hajtottam volna az is biztos.
Irreo
Irreo 12 napja
I don't understand your language, so I'm sorry if you mentioned this on the video. I will ask in english, even if it's not my language either. I'm curious about the photo shown at 11:10. Do those red belts do something at all? I mean, if the wooden base can't hold the piece of metal, my logic says it will roll to the sides, even with the belts on... the blue ones seem to somehow "hold" it, but I'm not sure what's under them. Thanks!
TheWetrytosurvive
The blue ones are looped around the steel, so they, together with the wedges, will prevent it from rolling to the side. The red ones are providing the downward force. Because he used rubber mats to increse the friction, the red ones provide more force to keep the steel from sliding to eithes side.
GREFFY
GREFFY 12 napja
Olasz kollégaim vannak, igaz nem vagyok söfőr de amikor valami kell tőlük na akkor szarban vagyunk minimum fél évig🤣
drjoci
drjoci 6 napja
Nem véletlenül dölt össze a pár éves hídjuk... mit vársz ?
Frank
Frank 12 napja
Én Angliában élek,és soha sem teszem a navit(telefon) a szélvédöre. Fordulatszám méröre teszem, ugy hogy ha már a kékbe forgatom,ott már lássam a mutatot, vagy a kilométer orára. Uj Scanián a bal oldalt van a km ora, igy arra simán ráteszem. Én csak UK belföldöt csinálom, és még szerencsére sosem vezettem teherautot Europában,beleértve Mo.-t is. Még személyautoval se szeretek átmenni a fricc majmok országain CH, D, A.
Peppe Santi
Peppe Santi 12 napja
Ma 12:40kor kiszurtak a Mercedes gyàrnàl!
Hunor Gaming
Hunor Gaming 12 napja
xD
Gábor Gergi
Gábor Gergi 12 napja
Hallod Lacik?Mikor jössz Belföldre?
Zsolt Csaplar
Zsolt Csaplar 12 napja
Mi van, mi lesz a sofőrrel, ha olaszba azt mondja, így lekötve nem viszem el? 🤔
Patkás Krisztián
Alighanem vaffanculozas 1000rel, ha pedig torzskliens, igyekeznek kiszivatni koreikbol a beszallitot azaltal hogy meg annyira se lesznek partnerek. Nagyon jo ezzel egyutt a kerdes, hisz penz beszel-kutya ugat alapon ily modon kene osszefogni az effelek ellen a fuvarosoknak, keletinek es nyugatinak egyarant.
Dezider Borsanyi
Udv Laszlo na, ez nagyon meglepett,hat en is igy. hordom a vasat olaszbol.nemetbe, na akkor makom volt mert nem allittottak meg a zsaruk. nagyon hasznos info. nagyon koszonom.mar a vassal gondolom, swaic ba. koszi az infot.
pajro8
pajro8 12 napja
én pl 1 edül vagyok 6000négyzet métere hogy takaritsam az udvart is és 1 szer a fönök meg fenyegetet hogy ki fog rugni mert nem szedem ösze elég gyorsan pl az elszort csuszás gátlo gumit amit a kamionos és a rakodo munkás szor el én meg montam a fönöknek hogy rajta elegem van abol hogy más nem törödömsége miat vagyok büntetve ezel csak azt akarom mondani hogy a kamionos és a rakodo munkás nálunk 1 nem törödöm alakok akiket nem érdekli hogy más ember miatuk bajba kerülhet
drjoci
drjoci 6 napja
Nyelvtan náci....
Marcel Fekete
Marcel Fekete 12 napja
két darabban születtél? négyzetméter, rakodómunkás, csúszásgátló, nemtörődömség < ezeket egyben írjuk. Az összetett szavak grammatikája Az összetett szavak túlnyomó többsége a mondatban, elenyésző hányaduk a mondaton kívül születik meg. Ez utóbbiak tükörfordítások, tehát a magyar nyelvtani, szóalkotási szabályokhoz nincsen közük: nyárspolgár ‘Spiessbürger’ vagy szépíró ‘Belletrist’. Az eredetüket tekintve is magyar összetételek - közvetlenül vagy közvetve (analógiásan) - kizárólag a mondatban, azaz a nyelv használata során jönnek létre. Az összetett szavak keletkezése a mondatban kétféle lehet. Vagy a mondat egy szerkezetéből, esetleg egy szerkezetcsoportjából alakulnak ki, vagy pedig a mondatot alkotó szósor egy szeletkéjéből. Ha szószerkezetből alakulnak ki, melynek tagjai között szerves grammatikai viszony van, úgy e viszony általában megőrződik az összetételek elő- és utótagjai között: a tehén teje (birtokos jelzős alárendelő szószerkezet) = tehéntej (birtokos jelzős alárendelő összetétel); itt is és ott is (kapcsolatos mellérendelő szószerkezet) = itt-ott (mellérendelő összetétel). Ezek a szerves összetétek. A szerves összetett szavak grammatikánk különleges képződményei, hiszen szóelemekre, morfémákra: szótövekre és toldalékokra bonthatók, ám az összetételi tagok között mégsem morfológiai, hanem szintaktikai, tehát szószerkezeti viszonyt találunk. A szerves összetételeket e szintaktikai viszony alapján osztályozzuk. Ahogy a szószerkezetekben, úgy a szóösszetételekben is megtaláljuk az alárendelő és a mellérendelő fajtákat. Az alárendelők alanyosak, tárgyasak, határozósak és jelzősek lehetnek. Ismeretes, hogy a szintagmák bővítményei a mondatban bizonyos nyelvtani szabályok szerint viszonyragokkal vannak megjelölve, vagy éppen jelöletlenek. A jelöltség felbukkanhat a szerves alárendelő összetett szavakban is, de ezt nem elsősorban a grammatika, hanem inkább a nyelvszokás irányítja. Alanyos alárendelések (csak jelöletlenek lehetnek, hiszen a magyarban az alanyeset mindig jelöletlen): magvaváló (a magva elválik); szívdobogva (a szív dobog). Tárgyas alárendelések, jelöletlen: szókimondó (kimondja a szót); jelölt: semmittevő (semmit sem tesz). Határozós alárendelések, jelöletlen: nyereségvágy (vágy a nyereségre, a nyereség után), jelölt: nyársonsült (a nyárson sült meg). Jelzős alárendelések, jelöletlen: vékonybél (a vékony bél), jelölt (csak a birtokos jelzős lehet jelölve): bolondokháza (a bolondok háza). A mellérendelő összetett szavakat aszerint bontjuk két nagy csoportra, hogy az összetételi tagokat azonos vagy különböző szavak alkotják-e. Ily módon megkülönböztetjük a kettőzéssel létrehozott összetételeket, azon belül is a szóismétléseket: már-már; alig-alig, és a tőismétléseket (figura etymologica): folyton-folyvást; nőttön-nő stb. Két önálló szó összekapcsolásából származnak az álikerszók: ázik-fázik, ront-bont, melyek, mint az ikerszók, játszi szóalkotással jöttek létre; a laza szerkezetű: jön-megy, üggyel-bajjal; és a szoros szerkezetű: járókelő, maholnap stb. A szerves összetételekhez kapcsolódnak, ám nem alá- vagy mellérendelők azok az összetett szavak, melyeknek elő- vagy utótagja nem fogalmi, hanem csupán nyelvtani viszonyjelentést hordozó viszonyszó: délután (az utótag névutó), földalatti (az utótag névutómelléknév), ellát (igekötős ige). A szervetlen összetett szavak a mondat valamely szósorából jönnek létre, s nem szószerkezetből, így a tagok között nem kereshetünk szerves grammatikai viszonyt. Ilyenkor azt mondjuk, hogy az összetevők kapcsolata szervetlen. Szervetlen összetétel kialakulhat úgy, hogy a mondat két összefüggő feladatot ellátó szava összeforr. A gyakran egymás mellett álló kötőszók könnyen összeolvadhatnak: minthogy, ámbár, dehogy. Sok névmásunk keletkezett szervetlen szóösszetétellel: mindenki, akárki stb.
kajlaman
kajlaman 12 napja
Nagyan jó ez a színvonal :) ,még sok-sok ilyet .
DIABLOOOO2
DIABLOOOO2 12 napja
Segitség nyújtás maxra tolva!!!! Ez igen!
Younger ツ
Younger ツ 12 napja
Videó tartalmába nem lehet belekötni, de a kamera állása von maga után pár szót. Nem a legelőnyösebb ez a póz mert az ember általában a videó közepére szeret nézni, így már egy idő után fárasztó lehet lefele nézni a sarokba.(Építő jellegű kritika, nem sértés)
Blake Baxter
Blake Baxter 12 napja
Lehet itt mondani, hogy a svájci rendőr mindenbe beleköt, de akkor jusson eszetekbe a Veronai buszos baleset ahol a híd terveztője, a buszsofőr, a buszos cég stb telibe szarta a szabályokat és meg is lett a sok halálos áldozattal járó következménye. Én azt mondom a biztonság mindenek előtt!
B.János
B.János 12 napja
Én oda kötöztem volna a rendőrt, "Nem tetszik? Akkor fogjad a határig". 🤣
Sagittarius A
Sagittarius A 12 napja
Svájcban rettentő finomak a prostituáltak. Legalább egyszer mindenki kóstoljon meg egyet! Az ország kb ennyi is...
Sagittarius A
Sagittarius A 3 napja
+01Hmmmm A biztossági tagok mind imádják a prostikat.
01Hmmmm
01Hmmmm 3 napja
Ja ja ennyi : a 2018-as Best Countries jelentésben immár zsinórban másodszor választották Svájcot a "világ legjobb országának"! Második Kanada, harmadik Németország, Magyarország a 38. Svájc azért végezhetett ismét az élen, mert alacsony munkanélküliségi rátája, képzett munkaereje és stabil, prosperáló gazdasága van. Első helyen áll, ha új üzlet beindításáról van szó, jó az állampolgárok közötti összefogás szintjén, és az életszínvonal is magas. (ez most akkor hogy?)
Flegma És Pöcsfej
Tyű főnök, ez a haj ez 7 év letöltendő...😂
st22lacika
st22lacika 12 napja
Flegma És Pöcsfej :)
Magyar Srac
Magyar Srac 12 napja
Amugy nagyon Sok Magyar kamionon vagy bent a kamionba latom a Magyar zalszot vagy cimert, eleg erdekes mert a tobbi nemzetnel nem jellemzo! A heten is lattam egy Magyar kollegat Holllandba ra volt ragasztva a gepre a Magyar cimer!
drjoci
drjoci 6 napja
Mert a magyar zászlót figyeled azért. Ez ugyan az, mint mikor veszel egy volvot pl. És feltünik hogy ha szembejön pedig addig észre se vetted a városodba mennyi olyan tipus van.
Tamàs Kékesi
Tamàs Kékesi 12 napja
Magyar Srac Szia,azért figyeld a lengyeleket is...van ott zászló bőven😉
iPhone 7 
iPhone 7  12 napja
Hogyhogy Loki zászló?
László Kovács
+st22lacika Mintha egy ujpesti lakos a Fradinak drukkolna D
st22lacika
st22lacika 12 napja
Schneider Zoli régen nekik szurkoltam tetszett a meccsek hangulata
Gyuri Dóra
Gyuri Dóra 12 napja
Hát kérdem én, mi a példamutatás, ha nem ez??? Ilyet itthon soha nem fogtok tapasztalni és bár nem szívlelem túlzottan a sünöket, de minden tiszteletem a svájciak előtt. Fogta nekiállt és lekötötte( még ha nem tökéletesen, de akkor is). Ennyi. Ehhez nem kell többet hozzáfűzni. Köszönöm.
safetyfirst27
safetyfirst27 12 napja
ahány rendőr annyi kötés lehet. mi a garancia hogyha megint megállitja egy rendőr és igy köt,akkor jó lessz?
Tóth Attila
Tóth Attila 12 napja
Szia Laci! Nagyon tetszenek a videóid! Profi vagy ez nem kérdés. Egy apró észrevételt tennék amit a kolléga szállít az nem vas hanem acél. További sok sikert a videókhoz!
st22lacika
st22lacika 12 napja
Tóth Attila köszi 😀
mihály zozó
mihály zozó 12 napja
Hát igen... Tanulni. Kell a hibákból mert ha nem (700frank xd})
Á. Balazs
Á. Balazs 12 napja
ahogy nézem majdnem, hogy inkább rontott a helyzeten mintsem javitott.... grat.
Róbert Baranyi-Szabad
Nekem volt problémám Németországban az egyik feladónál. Nem akarta úgy pakolni az árut ahogy én kértem, azzal az indokkal, hogy neki "nincs ideje ezzel foglalkozni". Sajnos a sofőr felelőssége az áru rendes felpakolása és rögzítése. A diszpómnak elmondtam ezt az esetet és azt mondták, nyugodtan megtagadhatom a felpakolást, ha nem úgy rakják, ahogy én szeretném. Ilyen téren szerencsés vagyok, mert kiáll a cégem a sofőrjei mellett.
Máté Szűcs
Máté Szűcs 12 napja
Ritka az ilyen cég, ahogy olvasgatok fórumokban. ;)
Dawe YT
Dawe YT 12 napja
700frank = 190.000 Huf
István Kovács
István Kovács 12 napja
Kanton Luzernben az autópályán teherautóval a megengedett sebesség 80km/h. 83=40CHF,86=60CHF....
Csaba Csoknyai
+János Kéri de van tolerancia. Belterületen 3 km/h, külterületen 5 km/h. Saját tapasztalat és a csekket kísérő határozatban is fel van tüntetve.
János Kéri
János Kéri 8 napja
Svajcban a lakott területen is kivan írva "pontosan 50" nincs tolerancia .
Tamàs Kékesi
Tamàs Kékesi 12 napja
István Kovács Ahogy mondod kolléga!Nincs tolerancia
Frank
Frank 12 napja
Ugyan ez Angliában: 50 MPH utépitésnél mindenkinek, 'Average speed check' camera fent van. 87km/h sebességgel megyek GPS szerint. Akkor mindenkit megelözök : ) Türés: Seb határ 10%-a + 2 MPH. Tehát ha 50 MPH táblánál(81km/h) mehetsz 89km/h-val,és azért még nem büntet.
MrJambor79
MrJambor79 12 napja
Szia Lacika Köszönöm szépen a videót!!!
TheKisrono
TheKisrono 12 napja
Mindenki retteg a svájci rendőrtől, de nekem eddig csak normálisakkal volt dolgom! Egyszer a schaffhauseni kontollplaccon vagy 5-6 spanit cseréltetett le az áruról, mert szakadozottak voltak! Én már zöldültem - fehéredtem, hogy ez mennyi is lesz dellában, aztán a végén visszaadta a papírokat és gute fahrt kívánt! Csak lestem, aztán elhúztam a csíkot megkönnyebbülten! Persze sokat segített, hogy a kártyám tiszta volt, semmi túlmunka, semmi túlvezetés - még egy perc sem, amit Lacika nem vesz komolyan, pedig kéne! - és persze az, hogy angolul normálisan tudtam velük kommunikálni, nem hőbölögtem, hogy kétszer köttette át és ott szopatot másfél órát! Élvédő sem jutott mindenhova, de nem izgatta! Szóval ők is csak emberek, egyik ilyen, másik olyan! (nekem az osztrák rendőrökkel vannak csak csupa negatív tapasztalataim! Na azok, tényleg nagyon gyökerek a magyarokkal!)
Attila Hun
Attila Hun 12 napja
Sziasztok mindenkinek nem pont ide vág de a zene ami a végén van honnan lehet megszerezni ? Címe ? előre is köszi a segítséget
Attila Hun
Attila Hun 12 napja
st22lacika Köszönőm További sok sikert és kitartást
st22lacika
st22lacika 12 napja
Attila Hun leírásban találod
Case Justin
Case Justin 12 napja
jo lett a video megint eleg hasznos tud lenni ha valaki figyel.Nekem anno a kpm-es azert magyarazott mert butort vittem amik tetriskent voltak egymasba forgatva es csak azt hajtogatta,hogy mindent le kell kotni.Kerdeztem,hogyan szeretne amire az volt a valasz,hogy azt nem tudja de oldjam meg.Megoldottam,hogy buntetest fizettem.A lenyeg a penz volt
Tamás Szaller
Tamás Szaller 12 napja
Patent a haj :) Frissen beszárítva
Urbán Rezső
Urbán Rezső 12 napja
A svajci rendorok es kulonosen a vamosok egy arrogans,idegbeteg pszichopata allatok! Ugy beszelnek az emberrel mi tha a seggebol rantott volna elo! En utalom oket!!
Ruck Roland
Ruck Roland 12 napja
Mint MO...
Sándor Farkas
Sándor Farkas 12 napja
Lehet szigorú a Svájci rendőr, de van igazuk nagy részben, de a Lacikának igaza van, hogy nem csak a sofőrt büntessék meg. Azért senki nem örülne neki ha az ő autójára esne a sok vas mert nincs rendesen lekötve,főleg ha sérülés is lenne belőle......
László Kovács
+Róbert Jakab Köszönöm a helyesbítést, akkor a helyszínre nem emlékeztem pontosan. Mindenesetre akkor elég nagy port vert föl az eset, nekem a mai napig beugrik, ha árurögzítésről olvasok
Róbert Jakab
Róbert Jakab 8 napja
+László Kovács Az Somogy megyében volt Taszáron a 61es fő úton! Szó szerint félbe vágta hosszában a busz oldalát az áru!
László Kovács
Nem tudom emlékszik-e valaki arra a régebbi esetre, amikor a 90-es evekben Tolna megyében egy kamionrol acéllemezek borultak le es felnyársaltak egy ingázókat szállitó buszt.
Csaba Horvath
Csaba Horvath 11 napja
Nem az a probléma hanem az ,hogy aki leváltja a svájci rendőrt másnap reggel ő nem fog ezért szólni mert neki olyan napja van. Mert ő másképp értelmezi vagy szimplán nem ara megy rá , hogy másokat szivasson sokan azt hiszik akkor jó rendőr ,ha minnél több bírságot szabb ki. Szerintem nagyobb az esélye hogy alváshiány miatt fog neked menni a kamionos . Le van szorítva 15 spanival az nem mozog el . Lehet az a biztos ha kétszerannyi spanit viszel és az összes helyen lekötöd ami létezik. Ha olyan napja van tök mindegy milyen országban vagy úgyis beléd köt és jól megvág anyagilag felesleges idegeskedni mert jobb nem lesz. Mint az osztrák határnál a labanc a labancot nem bünteti de ha te ugyan azt csinálod téged már megbüntet.
liteoner
liteoner 12 napja
Igy laikuskent a nemet rogzites tenyleg patent.
HakapesziM
HakapesziM 12 napja
Élelmiszeres tartállyal nincs ilyen gond. Spaniferezzen a .urvaanyja. Svájc meg egy rohadt rendőrállam.
Henrik Arnold
Henrik Arnold 12 napja
Mint minden komolyabb szabályozás csak akkor jön létre, mikor történik egy tragikus baleset(vagy több).
Moki
Moki 12 napja
Laci, ez a törvény helyett amit felidéztél kaptunk egy 13-as cikkely-t aminek semmi értelme nincs, magyarul faszság. Nem öröm az élet? XD
777 YYY
777 YYY 12 napja
Svájcban hányan vannak forintban eladósodva?
nagy andrison
nagy andrison 12 napja
Jogos a kèrdès.
Zoltán Szabó
Zoltán Szabó 12 napja
Mivel sok olyan sorozatot és riportot nézek, ahol magyarul a kamionsofőröket b@szogatják, így hozzászólnék. Német nyelven nézem ezeket, így érthető, hogy Németországról van szó. Na ez 5:13 -nál látszik a legjobban. Azért büntették meg a sofőrt, mert a racsnis lekötő (mindegy mi a neve) nem szélen volt, hanem ahogyan a képen is látni középen, vagy éppen a vason. Erre azonnal azt mondta rendőruraság, hogy nem megfelelő a leszorító ereje így ez a biztosítás semmit nem ér. Aztán mutatták tovább, ami szintén látszik, a feszítőkötelek nem lehetnek megtekeredve, csavarodva, mivel nem fejti ki a terhelhetőségének a maximumát. Majd ami szintén a képen van, a kötelek kampó része semmiféleképpen nem lehet egymásba akasztva, mert bármikor eltörhet.
úTRAVELók
úTRAVELók 12 napja
Hello. Nem teljesen idevág a kérdés, bocsi. Látott már valaki lakóautót kivenni súlymérésre valahol? Főleg német, svájc, ausztria érdekelne. Lakóautóval vagyok és kicsit túlsúlyban 🙂. Francia, spanyol, olasz eddig nem volt gond 😉
Csaba Csoknyai
Nemcsak a túlsúly a kedvencük, hanem például a gumik évjárata is...
Bela Gabanyi
Bela Gabanyi 11 napja
Szerencséd volt. Szokták és keményen büntetnek, meg kipakoltatnak! Már a határon ist kiszurhatnak!
Attila Molnar
Attila Molnar 12 napja
Tavaly voltam raktárosként német ladesicherung oktatáson.Nekünk azt mondták,hogy a feladó is kapja a csekket nem csak a sofőr.Sőt amennyire tudom kaptam is már büntit angliából tengelysúly miatt.XD A főnököm szó nélkül kifizette,de a cég továbbadhatja az elkövetőnek.
Boy Cockney
Boy Cockney 12 napja
Lényeg, hogy Te okosabb vagy a svájci rendőrnél is....:)))) Lacika for president.
st22lacika
st22lacika 12 napja
Boy Cockney miért lennék okosabb? O is a hibát nézi én is vagy nem jogos? Senki nem mondta hogy hu na én megmondom. Nyugi, péntek van;)
Gábor Preimayer
Borvirágot vélek felfedezni?
st22lacika
st22lacika 12 napja
Nem. Ugye ezeket a videókat a napi 13-15 óra meló után veszem fel és nem oly kellemes a reflektor elé leülni ;)
Gábor Preimayer
+st22lacika Csak a piros foltra gondolok az orrod és környékén... Megfáztál talán?
st22lacika
st22lacika 12 napja
Gábor Preimayer ?
Dániel Spéder
Dániel Spéder 12 napja
Most, hogy kezdő sofőrként dolgozom, nagyra értékelem az ilyen jellegű videókat. Eleve sem gkin, sem a jogsinál nem tanultunk árú rögzítést másrészt ezt nem fogja senki elmondani hogyan csináld, hacsak nincs segítő kész kollégád akitől tudsz kérdezni. De még ha kérdezel is valószínűleg egyedül leszel ott a szituációban és neked kell egyedül megoldani. Ahány féle áru annyi féle kötözés. Hiába olvasol mondjuk utánna a javasolt kötözéseknek ha nem lehet aszerint kivitelezni.
daniel p
daniel p 12 napja
publications.europa.eu/hu/publication-detail/-/publication/9ace507e-4cbb-465e-809f-0f02e1cfe2ea/language-hu
Joe Don
Joe Don 12 napja
az a vas oszlop az utolsónál brutális volt, hány tonna volt az az egy magában?!
Pethő Sándor
Pethő Sándor 10 napja
Joe Don szia Nekem jelenleg egy darab van az eszterga gépemen aminek a hossza 625 mm és az átmérője fi 270 mm , súlya 286 kg és a becsült megmunkálása idő 90 óra.
László Gondos
László Gondos 11 napja
+Joe Don Fejesztergán dolgoztam a '90-es évek elején. 8 méter hosszú kovácsolt tengelyt nagyoltunk 2 műszakban 5 napig. (Nagyolás=Van egy kész méret, és ahhoz 2-3 milliméterrel nagyobbra esztergálni) Egy fogással 10-12 millimétert szedtünk le. utána ment hőkezelni (cementálás), majd újra visszafogtuk és készre húztuk...... :-)
Joe Don
Joe Don 11 napja
+st22lacika ajnye akkor abból fél méternyi volt 1 tonna. Pár napig esztergálta a koma mire abból valami kész darab lett
st22lacika
st22lacika 12 napja
Joe Don úgy emlékszem 8 talán
Következő
Megbüntettek Németországban
11:38
Megtekintés 203 000
Mennyit keres egy kamionos?
06:40
Megtekintés 122 000
1 Millió ft levonás.
58:28
Megtekintés 677 000
Aventador Defeated by First Renter!
8:21
Copart Walk Around + Carnage 4-23-19
1:44:39
A Brief Announcement!
6:57
Megtekintés 132 890
Mush, Spot, Mush!
1:07
Megtekintés 2 716 272
The Ultimate GOLF SUPERCAR PROJECT
25:22