Sötét

Genf (e)Motor Show 2019 - 2. Rész

Andras Horvath
Feliratkozás
Megtekintés 64 911
97% 1 819 47

A Volvo Polestar 2-je körül volt a legnagyobb hype, de nem az, hanem a Peugeot e-208 lett a kedvenc elektromos autóm Genfből. Az e-tron GT után... :)
Itt tudsz támogatni: patreon.com/handras
Polstar 2
Seat el-born
Piech
Peugeot e-208 Allure
BMW 7-5-X5 e
Mercedes EQC, EQV
Smart
Kia Niro
Kia Soul
Instagram: instagram.com/handrashu/
Facebook: facebook.com/handras.hu/
Blog: handras.hu/
Ezeket használom a videókhoz: kit.com/Handras

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2019.márc.10.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 240
György Falu
György Falu Hónapja
A legnagyobb tanulsága a videóknak, hogy fel kell készülni a töltőpontok kiépítésére, mert hamarosan e-autó bumm lesz. Amint leesik a tantusz kicsiny hazánk polgáraiban, hogy lényegében egy benzines üzemeltetéséből futja a lízingre, ugrásszerűen meg fog emelkedni a számuk.
Gergő Varkoly
Gergő Varkoly Hónapja
Tudnék én mesélni, miért nem volt kiállítva az elektromos Mini.. A mi cégünknél készül az akkumulátor menedzsment rendszer egy része. Nem mi vagyunk a szűk keresztmetszet 😃
Horizon Gamers
Horizon Gamers Hónapja
És mit gondolsz arról hogy a lítiumból is ki fogyunk egyszer?
Horizon Gamers
Horizon Gamers Hónapja
+Theworthsearcher oh ebbe van valami kosz
Theworthsearcher
Egyrészt az akkuk újrahazsnosíthatóak, másrészt már van ennél újabb technológia is, csak előbb ezt akarják eladni. Rengeteg jó találmány van, cska a gyártók azt preferálják, amiből nekik több pénzük lesz.
Csaba Lantos
Csaba Lantos Hónapja
Szia itt ez a sok új autó Kérdésem az lenne hogy a motorháztetőt és az autó tetejét mert nem lehetne valami napelemből gyártani hogy állandóan töltsön vissza Vagy akkora lenne a súly hogy nem érné meg ? Fura hogy nem látok ilyen próbálkozásokat András neked mi a véleményed ?
Csaba Lantos
Csaba Lantos Hónapja
Nem valami sok :( Akkor itt még van mit fejlődni
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Van ilyen autó, pl Prius. Napi 3 km-t ad a napelem.
H Geri
H Geri Hónapja
A SEAT el-Born az nagyon jól hangzik. 8millióért 400km hatótávú elektromos autó? El se hiszem. Majd jövőre, ha kijön. :)
Róbert Kanalas
Róbert Kanalas Hónapja
Szóval, az van hogy a legtöbb a "kivagyiságra"épít jól kinéző luxus belső külső. Míg a tesla a "tömegre"vagy prolikra épít a maga gagyinak kinéző belsővel
Lacizz
Lacizz Hónapja
Nissan GTR-t miért ne mutattad be? :D
syluccy
syluccy Hónapja
Nem maradt ki a KIA koncepció autója?
Mákszem Béla
Mákszem Béla Hónapja
Centoventi-tanulmányról nem készült videód? nagyon ütősre sikerült! www.origo.hu/auto/20190311-fiat-centoventi-bemutato.html
zozek77
zozek77 Hónapja
Az audi mostantól minden elektromos autóját e tron nak fogja hívni? Na meg a franciák és az elektromos autó gyártás.... az életben nem tudtak még megbízható elektronikát gyártani 🙄🤔🤨
Martin Kovács
Martin Kovács Hónapja
"Azt mondják, hogy Tesla killer" ...hát ilyen baromságokat eddig csak tőled hallottam...Tesla killer....ezt már eddig kb 3 autóra mondtad, hogy azt mondják, de nem az.... Tesla killer...ohh mann!!
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
www.insidehook.com/nation/volvo-polestar-2-electric-car-tesla-model-3
Zsolt Hegedűs
Zsolt Hegedűs Hónapja
Az EQV-t megvenném.
Attila Dankó
Attila Dankó Hónapja
A Peugeot 508-om kormanya nekem is kitakarta a sebessegmerot amikor eloszor beleultem, aztan amikor kenyelmesen hosszabb tavon kezdtem el vezetni akkor mar olyan pozba hasznaltam, amibol kenyelmesen ralattam. Olyan dolog ez ami egy kialitason nem derul ki, de a valo eletben igen.
yesexpert
yesexpert Hónapja
A Toyota és a Mercedes távolságtartása az elektromos meghajtástól több mint feltűnő !! - lehet hogy ők tudnak valami mást vagy szimplán ennyire bénák ?
Kornél Nemes
Kornél Nemes Hónapja
A Ford nem csinált semmit?
Balint Nagy MUSIC
PIECH MARK ZERO MERCEDES EQC EQV és a PEUGEOT mindent vittek és a PEUGEOT stand mellett a Hostess Lány🥰
András Kocsis
András Kocsis Hónapja
Mercedes N293 nem volt?
Dorme Erko
Dorme Erko Hónapja
Szuper anyag, köszi Handrás!
sss Atis
sss Atis Hónapja
De szép a peugeoott😍😍😍
Antal Csüri
Antal Csüri Hónapja
Köszi a videót, már vártam, nagyon jó összefoglaló lett. De, mikor jön már olyan autó ami nem megy többet 300km tol, 12 másodpercnél van 100on, és 5milla alatt van. Bár talán a Peugeot és a SEAT mintha már közeledne... Én az atfordulast várom. Népautot elektromosbol!
Gab
Gab Hónapja
Na igen en a 208-asra varok nagyon. Tuti egy ilyenre beruhazok. Nagyon szep minden ebben az autoban.
Pal Briak
Pal Briak Hónapja
Gratulálok, profi a videó! Példaképem vagy!
Drónozás a Mezőgazdaságban
Csak én vettem észre hogy egyre több autó kapja meg a Kona hűtőrács kinézetét?
ncseh81
ncseh81 Hónapja
Nem a témába vág, de mivel lehet jól videot vágni/szerkeszteni? Win-es gép. Nem kell professzionális sw. Köszönöm.
Alvy Singer
Alvy Singer Hónapja
Ezek az autók baromi csicsásak és túl vannak tolva de nagyon. A jövő nem ez. A jövő a letisztult formáé középen egy nagy kijelzővel .
X Y
X Y Hónapja
Szep ez a kocsi kivul belul, jobb mint a tesla. Azert a volvo megis csak egy europai gyar
X Y
X Y Hónapja
+Andras Horvath a tőke igen, de azert csak svedorszagban tervezik
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
A Volvo kínai, csak úgy halkan mondom... :)
pyro
pyro Hónapja
Ez a Peugeot elég meggyőző. Kár ez a kis malőr a kormánnyal / műszerfallal :-)
Tamás Denem
Tamás Denem Hónapja
A kérdés, hogy melyikkel lehet majd vontatni. Mert mi vonóhorgos nemzet vagyunk ám. :)
Antika 9000
Antika 9000 Hónapja
3:24 ez úgy néz ki mint egy DB5-ös
Tamás Péter Németh
Egyre szebb és szebb, egyre több és több, és remélhetőleg egyre olcsóbb és olcsóbb elektromos autók lesznek, hogy az olyan kispolgárok, mint én is meg tudják majd venni. Egy Zoe, egy i3 most is élhető lenne számomra. Azt azonban nem értem, hogy miért kell lenézni egy 135LE-s elektromos autót?! Nekem 100LE-s autóm van, és tökéletesen eljutok vele A-ból B-be, immáron 10éven át folyamatosan. Városban bőven elég, autópályán is tökéletes (6-os váltóval lenne az igazi, akkor még takarékosabb is lehetne). Nincs ezzel semmi gond. Ez a kis Peugeot tökéletes választás lehetne. Ahogy elnéztem a felhozatalt, lesz bőven minkád az elkövetkezendő pár évben, mire mindent letesztelsz és bemutatsz nekünk ezek közül, már amit kapni lehet majd nálunk.
Tamás Péter Németh
+Andras Horvath Nyílván nem árt az erő, de nem kell mindenkinek 200LE feletti teljesítmény, mert akkor (majdnem) ugyan ott leszel, mint a SUV-os elméletben, miszerint ha két SUV találkozik, akkor már nem olyan biztonságos... Ha mindenkinek erps autója van, akkor mindenki erősködni fog, és így is épp elég a barom az utakon, akik gond nélkül belemennek olyan előzésekbe, szituációkba, amivel mások életét veszélyeztetik. Ha normálisan közlekednek az emberek, akkor nincs probléma. És mindenre még a műszerek sem tudnak figyelni. Szerintem előbb a szabélyokat kell betartani, nem véletlneül vannak, és nem véletlenül tanítják elsőként, már kisgyermek kor óta. Nomeg, elektromos autóknál azért a nyomaték hamarabb elérhető, mint egy benzines-dízel testvérénél.
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Ja, aztan a corsaval majdnem meghaltam egy 80-as elozes miatt. Azert egy 8-10 millios auto nem art ha megy is...
Gabiga71
Gabiga71 Hónapja
A 4 perces töltési technológia nem science fiction. Bár még a jövőbe mutató dolog. Szuperkapacitásokkal (szuper kondenzátorokkal) elméletileg megoldható. Ezek a nagy kapacitású kondenzátorok, egyre nagyobb energia sűrűséget képesek tárolni. És igen gyorsan képesek leadni és tárolni az energiát, emellett igen strapabíróak is. Ilyen pld. a Maxwell Technologies (www.maxwell.com/) amit a Tesla vásárolt fel nem is olyan régen. Wikipédia: hu.wikipedia.org/wiki/Ultrakapacit%C3%A1s
Gabiga71
Gabiga71 Hónapja
+Alvy Singer Ilyen hatalmas teljesítmény felvételnél már el kell felejteni a hagyományos kábeles, rádugós megoldásokat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az autód automatikusan benavigálja magát a töltőállomásra és alulról felemelkedik a költőcsatlakozó a talajból, ami közvetlenül az akkumulátor pakkra csatlakozik. Így sokkal biztonságosabb és gyorsabb töltés érhető el.
Gabiga71
Gabiga71 Hónapja
+Andras Horvath Illetve fékezéskor sokkal több energiát képes eltárolni. mint az akkumulátor pakk maga. Ezért még csak puffernek használják, valóban. Bár én vallom ,hogy a jövőre nézve ha a fejlesztések/kutatások ilyen ütemben folynak, akkor lesz reális esélye, a szuperkapacitásoknak az hosszútávú elektromos autózásban.
Alvy Singer
Alvy Singer Hónapja
Nem értek hozzá , de elgondolkodtató hogy milyen kábel az amin annyi áram mehet keresztül amivel 4 perc alatt töltesz fel egy autót.
PeetR photo
PeetR photo Hónapja
Horváth András lesz mit tesztelni úgy látom ! :-)
Nagy János
Nagy János Hónapja
A végén magamra ismertem :D Köszi, tök jó hogy beraktad a bakikat, mér tudom hogy ez tök normális, nem én vagyok ...
Attila Nagy
Attila Nagy Hónapja
6:42-nél a peugeot műszerfalánál a km/h jelző tükröződik a felső részen!Ez miért.... ?
Lajos Kliment
Lajos Kliment Hónapja
Egyre profibb 👍👍👍 képek, vágás, narráció = nagyon állat 😊
07rodrigez
07rodrigez Hónapja
Pár napja olvastam a Piëch concept-ről, de ott 3x150kW (450kW összesen) teljesítményű motorokról volt szó, nem fejenként 450-ről. Abban a cikkeben is említik a 4 perces töltést, egészen pontosan azt írták, hogy 0-80%-ra töltés 4 perc 40mp és a cellákat a kínai Desten Group fogja szállítani. Ezek elvileg valami nagyon új fejlesztésű cellák, amik alig melegednek a töltés során és elviselik az extrém magas töltési sebességet. Ezt úgyse lehet sokáig hype-olni kézzel fogható bizonyítékok nélkül. Ha a kínaiak megcsinálták, akkor övék lesz a mennyek országa. :)
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Fisker két éve bemondott ugyanilyen számokat, aztán semmi nem történt azóta sem. :)
Zaubertrank
Zaubertrank Hónapja
Én hiszek abban, hogy az elektromos autók is olyanok lesznek mint annak idején a benzinesek, eleinte kevés ember engedhette meg magának a saját autót, majd egyre többen és többen, míg manapság sok helyen már 2 is van. Vagy másfelől a számítógépek. Manapság kevés olyan ember van aki nem rendelkezik vele pedig 20-30 éve bizony nagy cikk volt
Bencze
Bencze Hónapja
No a Seat és a Peugeot nagyon tetszik. Nagyon belelendült idénre mindenki, az elmúlt 1-2 év sűrű volt szerencsére. De hogy miért kellett megemelni azt a pozsot, hogy legyen kicsit suvos, pont nem hiányzott egy ilyen autónak. Mint egy sx4. Na mindegy...
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Nekem élőben nem tűnt SUV-snek kicsit sem. :)
Szabolcs Balogh
Szabolcs Balogh Hónapja
Végre alakul az e autók palettája , még 5-10 év aztán lehet válogatni , talán nekem is lessz egyszer . De az tuti nem Tesla lessz . Amúgy szuper kis videó ....
Miklós Bíró
Miklós Bíró Hónapja
Magyarok vlogok kozul kepminosegben te vagy az ász. Várom már 500km hatotavot es a 5-10 perces feltoltesi idoket ..na meg a csokkenő e-autó árakat.
Jozsef Virag
Jozsef Virag Hónapja
+Gábor Tóth Németországi tesla állomásokon 33 cent 1 kwh áram. 6 eur/100km a ModelS töltése.
Jozsef Virag
Jozsef Virag Hónapja
+Gábor Tóth az ilyen ultra gyors állomások szerintem nem lesznek anyira olcsok mint az otthoni töltés. De jo hogy lesz :)
Gábor Tóth
Gábor Tóth Hónapja
+Miklós Bíró Akkor jön el a te időd, ha kiszámolod, hány órát dolgoztál a benzin áráért. Egyből nem lesz 5 perc a tankolás.
László Szeifert
Érdekelne h mennyit bír az akksi, 5-10 évet ? Mennyibe kerül majd a csere, mikor lesz majd előre lépés az akku tekintetnében, mert ez már 1 elég régi "tech" akkut nézve (nagyot nem tudnak kihozni a csillogáson kívül, h néz ki stb, meg vannak lőve ezzel az akkuval amit már kitaláltak 10 éve min...). Persze az a legjobb h 4-5 évente cseréli az ember a kocsit, értem de akkor is, hova kerül az elhasznált akksi ? Lehet megéri még várni ?
László Szeifert
+Andras Horvath Köszönöm a vàlaszt ès termèszetesen a videót is h megosztotta velünk.
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Eleve 8 ev gari van az aksikr...
R. Maj.
R. Maj. Hónapja
Peugeot e-208 Allure. Gyönyörű kis kocsi - fantasztikus dizájn az elektromos autók között!
Bandi Bandi
Bandi Bandi Hónapja
nagyon jóó lett a nissan=)
omfgsm
omfgsm Hónapja
VW ID Neo, Seat el-Born és Peugeot e-208 ami használható majd az átlagember számára. A többi moslék vagy drága.
Bálint Varga
Bálint Varga Hónapja
Véleményem szerint mindenkinek más miatt vesz ilyen olyan elektromos autót szerintem ha a seat vagy peugeotba lenne 70-80kwh akkumlátor onnantól már beszélhetünk normális hatótávról azon emberek számára akik nem csak vagy nem a városban laknak vannak legtöbbet... A volvo nekem tetszik egyébként de abba is simán elférne egy 100kwh akksi hogy legyen értelme.
Ranch offiziele Léna
Biztos te veszel egy peugeot allure Autót ahogy mondod menő BMW ..i8 M3 x5 Mercedes EQSi king verda Mercedes EQV super Smart photo Kia niro legyen teszt Kia sóle Mitsubishi ismeretlen Nissan ismeretlen Nissan noam o king
#KICSI HARCOS
#KICSI HARCOS Hónapja
Remek video,
Ranch offiziele Léna
Volvo proletár 2020 Seat electro Pié sports Peugeot aline electro Stb ezek jó verdák csak pénz igényes nagyon mind sokba kerülnek ez bajos
Kertész Kristóf
Most elég sok magyar vlog genfi tudósítást néztem, de el kell mondanom, hogy képminőségileg, operatőrí munka, vágás, hang terén a ti videóitok a legkiemelkedőbbek. Gratula!
Kertész Kristóf
+Andras Horvath akkor még nagyobb pacsi! :) Csak gondoltam hátha van egy operatőröd.... A képminőség perfekt!
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Koszi, de egyedul csinaltam az egeszet, nem kell a tobbesszam. :)
Gábor Pergel
Gábor Pergel Hónapja
Ezek az új BMW-k (ha nem is az elektromosak) olyan gyönyörűek, hogy egészen hihetetlen... szerelem. 😍
Vince Fárr
Vince Fárr Hónapja
A 400 km-s hatótáv már oké. Ezeket az autókat várom
Macko
Macko Hónapja
Ami nekem lejött az az elég szomorú valóság. Ezek az autók 2020-ra próbálják elérni azt a hatótáv szintet (legtöbb esetben annak a 80%-át) amit a Tesla már most is tud. Hahóóó ... Nem kéne belehúzni, kedves multi konszernek ?
Bigiee Boy
Bigiee Boy Hónapja
Miért ne lehetne 4 perc alatt feltölteni a azt az autót ? lehet , hogy akku csere ennyi idő alatt megvan :)
Ku5i
Ku5i Hónapja
Audi ? uj TFSIe motorok ? amik ott is voltak .. ahhoz kepest h nekik koszonod, sokat nem mutattal a standjukbol :D
dezz
dezz Hónapja
EV csatorna.
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Elektromos autok vannak a videoban...
Laszlo Juhasz
Laszlo Juhasz Hónapja
Profi video. Kovetem mar hosszu ideje a munkassagod, es azt kell hogy mondjam ahhoz kepest hogy amatorkent ugrottal ebbe az egesz autos ujsagiras tortenetbe nagyon jo minosegu es szepen osszevagott anyagokat csinalsz. Osszehasonlitva mas magyar autosujsagirok videoval boven top3 ban van vagas, kepminoseg es kommunikacio teren. Gratula ;)
Ottó Ribár
Ottó Ribár Hónapja
Melyiket választanád?
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
E-tron GT:)
dezz
dezz Hónapja
Tetszik a Seat. Paraméterei sem rosszak.
Márton Somody
Márton Somody Hónapja
Fasznek kell a címbe az az e
dezz
dezz Hónapja
Pl. hogy ne keressen benne senki TFSIe-t és társait?
Varga Dániel
Varga Dániel Hónapja
A kis Peugeot olyan messze tud menni mint az EQC :D
Róbert Orosz
Róbert Orosz Hónapja
Repülő? Hogyhogy nem autóval? :D
SILVERCAT
SILVERCAT Hónapja
Ebből a Mercedesből lesz amg?
Máté Marton
Máté Marton Hónapja
Jó látni a videókat genfből. Milyen volt az út esay jet-el? (MÁTÉ a beszállitas rol)
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Jo volt, koszi! :)
Tarr Dani
Tarr Dani Hónapja
Bárcsak lenne pénzem egyre..... 😞
Feri Danics
Feri Danics Hónapja
Hello a Peugeot E-Legend hogy tetszik?
Music Boy
Music Boy Hónapja
A Smart bitang jól néz ki
E erisen
E erisen Hónapja
A Seat nagyon érdekelne. Elég tágasnak tűnik a belső. A Peugeot se rossz....csak hát francia.
2arkmind
2arkmind Hónapja
"Aki Mercedeshez szopott" :D:D:D?
Imre Nemeth
Imre Nemeth Hónapja
Renault kimaradt?
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Nem volt naluk uj Zoe.
Lázár Dohovics
András nagyon szeretem a videókat amiket készítesz nagyon jó minőségűek és érdekesek, a Peugeot tesztet már nagyon várom!
Zoltan Petofi
Zoltan Petofi Hónapja
Koszi nagyon jo volt a tartalom. Az autok nagyon szepek. Egyetlen egy kerdes mikor az auto elott allsz miert kell szuk blendevel felvenni mintha portret csinalnal. Olyankor szerintem jo lenne egy tag blendes felvetel hogy amirol beszelsz a hatterben az is eles lehessen.
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Mert nincs feny...
Roberto Kicsi
Roberto Kicsi Hónapja
Király lett a videó,de szerintem ez lehetett volna hosszabb vagy még egy 3-ik rész simán belefért volna. Egyébként csak érdekesség képpen ahogy vége lett a videónak feldobta ugyanezt a genfi bemutatót csak speedzone-os srácoktól nézzétek meg a különbséget szerencsétlen parasztgyerek még beszélni sem tud.🤨
dezz
dezz Hónapja
Azt úgy hívják, hogy tájszólás.
Peti Moko
Peti Moko Hónapja
Ennek a videónak nagyon jól állna a 60fps, András nem akarod behozni?? ;)
Kara Mátyás
Kara Mátyás Hónapja
Nem értem ezt a kormány dolgot, eddig is kicsi volt a kormány a 208-ban, sőt az 508-ban is az (de talán már a legtöbb modellben). A Peugeot állítása, hogy ezt a vezetés élményének a növelése miatt csinálta. Kis kormányt gyorsabban meg lehet tekerni vagy mi. Egyébként simán meglehet szokni. Nekem az a fura, hogy olyan nagy a kormány a többi autóban (malomkerék). :D
Szirom Gergő
Szirom Gergő Hónapja
Hiányolom a teslát, kár hogy nem vettek részt ezen a nagy eseményen :(
Bregb Arega
Bregb Arega Hónapja
Jó volt! :) Neked pedig jobbulást!
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Koszi! :)
Roberto
Roberto Hónapja
Ha lenne VW Golf I, II v III elektromosban, tuti vennék! De még így is számomra azok az autók!
p Robi
p Robi Hónapja
Az opel nem mutatott fel semmi újat ??
RR TT
RR TT Hónapja
A Toyota vagy nagyon tud valamit a jövőről vagy nagyon le fog maradni!
dezz
dezz Hónapja
Az üzemanyagcellás Mirait nyomta, de kezdi belátni, hogy nem jön be vagy önmagában kevés lesz. e-cars.hu/2019/03/08/a-toyota-2021-ig-harom-tisztan-elektromos-modellt-dob-piacra-europaban/
Nándor Kruppa
Nándor Kruppa Hónapja
Ezek a Peugeot-k...no comment. A mi autonkban is kitakarja a kormany a sebesség órát pedig ott középen van.
m burza
m burza Hónapja
P208E ! Nagyon kellemes
Dorzsonszki Szabolcs
Andras!? es a Jaguar? miert nincs kint Genf-ben...
Laszlo Juhasz
Laszlo Juhasz Hónapja
Eleg nagy bajok vannak a Jaguar tajekan a Brexit miatt.Nagy koltsege van kimenni egy autoszalonra. Meghuztak a nadragszijat. Talan Frankfurt vagy Parizs.
Attila Radó
Attila Radó Hónapja
Szuper volt az összefoglalás! király anyag András! Ahogy én látom... A Tesla most tudja azt amit a többiek ígérgetnek. Mutogatják mi lesz 2020 -ban, de arra még gondolni sem tudunk mit tudhat majd a Tesla 2020 -ban, mert valahol úgy dolgoznak mint az Apple... jobban tudják mi kell az embereknek és amikor kijönnek vele akkor rájövünk hogy tényleg igazuk volt. Designben azt látom hogy megy a "másolás from Tesla", pl. a Peugeot még a nem látható műszeróra keretet is lekoppintotta, a nagy központi kijelző pedig mindenhol bekerült, miközben a minimalizmus felé haladást elfelejtik. Nem kell az a sok-sok gomb, mert minek? Pl. minek egy elektromos autóba egy sebességváltó kar? Kullognak az autógyártók a Tesla porfelhőjében miközben a hagyományoktól nem igazán sikerül szabadulni... Update: totalcar.hu/magazin/hirek/2019/03/10/orankent_1600_kilometernyi_hatotavot_ad_a_tesla_uj_szuper_toltoje/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Attila Radó
Attila Radó Hónapja
+Andras Horvath Gondolom a melegedés miatt. Megjnt az a "fránya" fizika. De mi van mégis megcsinálják, azért eddig minden bejött amit ígértek, nem? Meg aztán az űrtechnika is segíthet, abban is csinált Elon Musk pár csodát. Mindenképp érdekes és izgalmas jövő előtt állunk.
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
Óránként 1600 nagyon nem fedi a valóságot, jó lesz az a felének is. A töltés elején ennyi, aztán folyamatosan esik vissza a sebesség.
ASD Marcello
ASD Marcello Hónapja
A Nismo Leaf azért nagyon baszó😍😍😍
Erős Pista
Erős Pista Hónapja
Hát nem tudom... nekem a funkcionális, minimalista belsejével és az áramvonalas kialakításával, még mindig a Tesla a sztár. Úgy látszik, a többiek még nem jöttek rá, hogy csilivli (gyakran teljesen értelmetlen) pótcselekvések helyett, masszív többlet hatótávval, hasznos többlet funkciókkal (pl.: utólagos upgrade lehetőségével?), vagy alacsonyabb árral tudnák csak leverni a Teslát. Röhej, hogy ezeknek az új elektromos elképzelések többségének, kb. akkora lehet a légellenállása, mint egy kredencnek, a belsejük meg olyan, mintha lakatos maugli tervezte volna...
Macko
Macko Hónapja
Abszolút egyetértek. Nem millió gomb kell meg csilivili belső hanem funkcionalitás és rettenetes hatótáv
Bánáti János
Bánáti János Hónapja
Sajnos így van...
Zénó Komár
Zénó Komár Hónapja
Ez telleg szep es jó, de igen, csak lesznek, nemnagyon lehet beszélni még róla. De örommel látom, hogy lesznek a közeljövőben színes tesztek, várjuk! A merci kisbusza nagyon adja:)
miharviani
miharviani Hónapja
Koncepció.... de nagyon odavág huvid.net/video/vide%C3%B3-MC1hDLgOubA.html
Dominik Ruzsa
Dominik Ruzsa Hónapja
Azért mert valami elektromos attól még nem kéne úgy kinéznie mint egy tál szar. Autók 60% undorító.
Dominik Ruzsa
Dominik Ruzsa Hónapja
+MrDgt66 azok vagányak
MrDgt66
MrDgt66 Hónapja
Na és az Audi e-tron-ok?
György Bozsits
György Bozsits Hónapja
13:25 teljesen úgy néz ki mint valami Lexus
Razen
Razen Hónapja
Jó bemutató lett, ahogy az 1. rész is. Örömteli érzés látni, hogy ilyen sok újdonság került ki és sok gyártó beszállt az e autó iparba. Az egyetlen probléma az annyi, hogy ezeknek az árazása a magyar átlag embereknek k*rva magas.
Marciii
Marciii Hónapja
Andris te milyen magasvagy ? Viszonyitasnak a pezsohoz
Andras Horvath
Andras Horvath Hónapja
174
Sárközi Bálint
2:29 - András, azért hozták, mert a szépség szubjektív!! Pl.: én mondjuk azt mondom, hogy okádék az i3, neked meg tetszik, elfogadom. De nem kérdőjelezem meg, hogy ez egyáltalán kinek tetszik..
Robert Szanto
Robert Szanto Hónapja
átlagember nem 10 milliós autót vesz....András te hol élsz?
dezz
dezz Hónapja
+antomysm Szerintem is.
antomysm
antomysm Hónapja
+dezz Mintha az "átlag" magyar nem amúgy is hitelből vett volna új autót eddig is, és a legtöbb most kapható 4-5 milliós új autót sem kp.-ra veszi a magyar szerintem. Pedig rengeteg ilyen árkategóriájú kocsi mászkál az utakon. 1-2 év múlva amikor megjelennek ebben az ársávban is elektromos autók akkor szerintem nagy bumm várható. A hatótávok javulnak, az árak csökkennek, előbb-utóbb sokak számára vállalható alternatíva lesz a villanyautó. Nekem mint használt autó vásárlónak, talán csak 4-5 év múlva majd.
dezz
dezz Hónapja
"10 millió alatti"... 6-8 millió. Ez sem kevés, de nem 20-40-60. És persze nem magyar átlag bérből és fizetésből élő.
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis Hónapja
Tetszik hogy kezd kialakulni az elektromos autó dömping a piacon.A Renault-ot hiányoltam az új Zoé-val.Talán majd Frankfurtban ott lesznek ők is.Nagyon jót fog tenni az "átállás" ütemének hogy megjelennek a 6-8M közötti használható modellek.
Laszlo Bauer
Laszlo Bauer Hónapja
A sima 208asban sem tudtam a kormanyt rendesen beallitani hogy a muszerfal lathato maradjon
Kiss Béla
Kiss Béla Hónapja
A Peugeot....király lesz! Köszi András a videót.
Kft. ElektroFolio
A FIAT 120 volt ezen a szalonon talán a legizgalmasabb, hogyan maradt ki?! :(
Igazmad
Igazmad Hónapja
És tényleg! Ez a koncepció ha megvalósulna, vagy csal a nagy része akkor a fiat nagyot ugrana a ranglistán.
Attila Sándor Csinos
Én is vártam legalább pár szót róla :(
l Norbesz
l Norbesz Hónapja
Lesz majd mit bőven tesztelni. Már várom hogy megjelenjenek ezek az autók. A minőség szokásosan kiváló! :)
rolandi350
rolandi350 Hónapja
A Seat jóféle, a Peugeot is ha javítják a kormányt nyerő lehet. A többi túltolt, túldizájnolt, túl drága, túl kis hatótáv azok olyan erőlködés szagúak de nem tudtak mutatni igazit amire azt mondom aaaaaaaa és még ár/érték arányban is jó. Pedig ez sokat számít. A merci busz ami még tetszik legalábbis kívülről biztosan. Telsa nem tolta túl, kívülről belülről megvett kilóra, nem túlmisztifikált, letisztult, innovatív, szerethető és lassan finom lesz az ára is. A sportosabb kocsi is mindenkié túlerőltetett, a Roadster Tesla pedig majd szakít, hasít viszonylag "ócsón" és addigra a többi modelből tanulva a gyermek hibák is eltűnnek. Sehol nem látok én semmiféle Tesla killert. Az Audié szép, de ők meg megint nem abba a szegmensbe alkottak ahova kellett volna. Egy sima nem túl tolt A4-es natív 500km-el 100kW teljesítménnyel "ócsón" vették volna mint a cukrot. Egy faék egyszerűt kellene letennie már valakinek 500km-el gyengébb de élhető motorral olcsón, nem pedig túlmisztifikálva a dizájnt amitől meg drága lesz és spórolnak az akksin h még sem legyen túl drága, végeredmény ként meg úgy semmi értelme az egésznek nem éri el a célját. Egy faék egyszerű Fabia 50kW motorral 500km aksival 50kW-os töltővel max 8 milka áron szétalázna mindenkit. Szerintem. Csak valahogy senki nem meri megcsinálni az egyszerűt. Miért? Pedig arra volna szükség!
Ami Whand
Ami Whand Hónapja
A mark zeroban nem li ion aksi van
dezz
dezz Hónapja
+Ami Whand Plusz a kiírás szerint más autógyártók számára is elérhető lesz, ha termék lesz belőle.
Ami Whand
Ami Whand Hónapja
+Kiss Béla www.desten.com/products "Piëch’s battery partner is the Hong Kong-based Desten Group, while China’s Qingdao Tgood Electric Company will contribute to the company’s plans for a charging infrastructure."
Kiss Béla
Kiss Béla Hónapja
+Ami Whand Ne javasolj semmit, mert már régóta olvasom a szilárd test akksikat. De még egyszer: aki akkumulátort fejleszt, az akksigyárat fog nyitni vagy akkut fog eladni. Nem autót. Egy ilyen autó megeszik alsó hangon 20KW/h-t, de inkább 25-öt. 500 kilométerre kellene gyorstölteni minimum 500KW/h-al, de ez csak 1 óra lenne, nem öt perc. 6000 KW/h-al kellene tölteni kb a teljesen üres 500 km-re elegendő akksit, ami 25KW/h-s fogyasztással számolunk és 5 perc alatt akarunk feltölteni.
Ami Whand
Ami Whand Hónapja
+Kiss Béla javaslom nezz utana a szilard test aksiknak toltes mar rég van ilyen pl 350kw töltés aksi viszont nincs meg sorozatgyartasban nagy mennnyisegben nincs
Kiss Béla
Kiss Béla Hónapja
A mark zeroban semmilyen akksi nincs, mert ahogy Andris mondta, ez tulajdonképen egy hazugság, egy lanyulás lesz a befektetői oldalról, palikat keresnek, mint a Fischer Karmánál is volt. 5 perc alatt meg nem fogsz te 500km-et beletölteni, mert sehol nincs és jó ideig nem is lesz ilyen töltés. De ami a leglényegesebb: aki feltalálná és tudná ezt az akkumulátortechnológiát, az akkut fog gyártani, nem kocsit. Csak el kellene gondolkodni a dolgokról.
darada
darada Hónapja
Hm, az a 208-as egész jól néz ki. :)
Következő
Genf (e)Motor Show 2019 - 1. Rész
13:44
Kína letarol! Trumpchi GS8 teszt
25:26
Anger
8:51
Megtekintés 1 813 495
Alsó levelek eltávolítása
12:10
AKSIT CSERÉLTÜNK egy TESLÁBAN!
14:58
AtomX e-bike ZÚZÁS terepen
11:19
Megtekintés 107 000
Vettem egy új drónt - Mavic 2 (4K)
12:20
The War on Bird Scooters
17:07
Megtekintés 135 101
The roadsters maxed out now...
19:42
BREAK THE BOX WIN $100,000
17:37
Megtekintés 1 898 251
8 Amazing Police & Military Inventions
12:13